De marketingwereld is steeds digitaler geworden in de afgelopen jaren. Waar vroeger nog ongericht werd geadverteerd in bushaltes of in foldertjes, kan er nu heel gericht een specifieke doelgroep bereikt worden. Bedrijven die zich als adverteerder speciaal richten op de digitiale markt, zoals www.baasenbaas.nl, schieten als paddenstoelen uit de grond. Toch kan het lastig zijn om met dit soort bedrijven in zee te gaan, want wat heb je precies nodig? Wat kunnen zij leveren, en wat kun je beter in eigen beheer houden? Tijd om eens een blik te werpen op alle oplossingen die dit soort bedrijven aanbieden.

Elk platform een eigen doelgroep

Adverteren op social media is hot en happening. Toch is het geen gemakkelijke cash cow: een advertentie plaatsen is weliswaar simpel en snel te doen, toch stromen daarmee de klanten nog niet de zaak binnen. Je doelgroep en boodschap bepaalt deels het platform dat je wilt gebruiken. Advertenties en oproepen binnen het professionele en zakelijke milieu landen beter op een platform als LinkedIn dan op een vrijetijdsplatform als TikTok. Aan de andere kant kun je met bijvoorbeeld Instagram en TikTok advertenties veel jongeren bereiken, terwijl je de ouderen niet aanspreekt. De online marketeers zijn expert in het vinden van de juiste uiting bij het juiste platform.

Een perfecte website als etalage

De website van het bedrijf is eigenlijk een digitale etalage. Net als met een gewone winkel wil je dat de etalage de mensen uitnodigt eens binnen te gaan kijken. Zelf een website bouwen is een mogelijkheid, maar het kan beter zijn om een bedrijf een WordPress website laten maken. Hiermee ben je verzekerd van een up-to-date website die net als een echte etalage mensen aantrekt, en bespaar je zelf veel tijd. Met een bijbehorende webshop indien nodig. Online adverteerders kunnen je ook alles vertellen over hoe jij je website bovenaan de zoekresultaten van Google krijgt. Belangrijk: want zo trek je meer mensen naar jouw website. 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *