Als bedrijf zijnde ben je waarschijnlijk druk met enorm veel dingen. Marketing is een essentieel onderdeel om nieuwe klanten aan te trekken. Het verzamelen van leads kan je op verschillende manieren doen. Doordat er zo veel manieren zijn, worden veel onderdelen ook al snel vergeten. Sommige bedrijven zijn bijvoorbeeld zo druk bezig met advertenties, dat ze het organische verkeer vergeten. SEO kan jouw bedrijf een stuk verder helpen, aangezien veel mensen op de eerste paar zoekresultaten klikken.

Wat is SEO?

SEO staat voor Search Engine Optimalisation, oftewel zoekmachineoptimalisatie. In andere woorden: het verbeteren van jouw website om beter gevonden te worden in zoekmachines zoals Google. Voor veel mensen is een groot deel van hun koopproces online en daarom moet je hier ook vindbaar zijn. Hebben mensen vragen of willen ze wat kopen? Google is hun grootste vriend. Echter kijken veel mensen niet verder dan de eerste paar resultaten en dit is dus waar jij moet zijn.

Waar bestaat SEO uit?

SEO is niet één ding dat je moet verbeteren. Als je kijkt naar zoekmachineoptimalisatie, dan heb je het over enorm veel dingen. Google heeft namelijk honderden rankingfactoren die jouw positie beslissen. Over het algemeen kan je dit verdelen in drie onderdelen, namelijk het backlinkprofiel, de technische SEO en de content op de website. Dit moet allemaal dus in orde zijn.

SEO uitbesteden of zelf doen?

Wanneer je zelf druk bent met verschillende marketingactiviteiten, dan kan het handig zijn om SEO uit te besteden. SEO leer je namelijk niet uit een boek, maar uit ervaring. Marketingbureaus hebben tegenwoordig jarenlang ervaring met bijvoorbeeld linkbuilden en weten dus exact wat jij nodig hebt om de concurrentie te verslaan. Benieuwd naar wat een marketingbureau voor jou kan betekenen? Neem dan zeker een kijkje op www.reputatiefabriek.nl.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *